Genotipul vederii

Genotipul unei femei cu vedere normală

A găsi: 4 DD este un organism homozigot, formează genotipul vederii tip de gameți: D. Răspuns: 1 A; 2 B, în; 3 C, s; 4 D. Problema numărul 3. Determinați genotipurile și fenotipurile descendenților din căsătoria părinților heterozigoți cu ochi căprui. Răspuns: 1AA: 2Aa: 1aa; 3 copii cu maro și unul cu ochi albaștri.

Problema numărul 4. Abilitatea unei persoane de a domina mâna dreaptă domină asupra abilității de a domina mâna stângă. Un dreptaci a cărui mamă era stângaci s-a căsătorit cu o femeie dreaptă care avea trei frați și surori, dintre care doi sunt stângaci.

genotipul vederii

Problema numărul 5. La încrucișarea roșiilor heterozigote cu fructe roșii cu fructe galbene, s-au obținut plante cu fructe roșii. Determinați câte plante erau galbene? Răspuns: plante. Problema numărul 6. Mioplegia paralizia periodică este moștenită ca trăsătură genotipul vederii. Determinați probabilitatea de a avea copii cu anomalii într-o familie în care tatăl este heterozigot și mama nu suferă de mioplegie.

genotipul vederii

Problema numărul 7. La tomate, gena care determină culoarea roșie a fructelor este dominantă genotipul vederii genei pentru culoarea galbenă.

Întrebare: a câte plante heterozigote sunt printre hibrizi? Răspuns: a plante; b se aplică. Problema numărul 8. Gena pentru culoarea corpului negru la bovine domină asupra genei pentru culoarea roșie. Ce descendenți se pot aștepta de la traversarea: a doi indivizi heterozigoți?

Mendel a încrucișat două soiuri de mazăre - cu semințe galbene netede și cu semințe verzi ridate. Hibrizii din prima generație au toți semințe galbene netede, deoarece în prima generație apar întotdeauna numai trăsături dominante.

La încrucișarea hibrizilor din prima generație, s-a găsit divizarea între ei: semințe galbene netede, galbene ridate, verzi netede, 32 verzi ridate.

Genotipul unei femei cu vedere normală

Să analizăm rezultatele obținute ale încrucișării: așa cum vedem, atunci când încrucișăm forme homozigote, hibrizii din prima generație sunt uniformi, ca la încrucișarea monohibridă; în a doua generație, există o împărțire a trăsăturilor și se formează patru grupuri fenotipice diferite de indivizi galben neted, galben încrețit, verde neted, verde încrețitiar raportul fenotipurilor lor este de 9: 3: 3: 1.

Vedem că, cu încrucișarea dihidridă, există o creștere numărul de fenotipuri este de două ori mai mare decât cel al încrucișării monohibridă. Dacă luăm în considerare raportul fiecărei trăsături separat, vom vedea că este 3: 1, la fel ca în traversarea monohibridă, adică divizarea pentru fiecare trăsătură are loc independent.

Pe baza acestui lucru, G. Mendel a formulatLegea III - legea moștenirii independente a caracteristicilor: divizarea genotipul vederii fiecare pereche de caracteristici are loc independent de alte perechi de caracteristici. Luați în considerare fundamentele citologice ale legii III a lui Mendel. Două plante de mazăre homozigote cu genotipuriAABB semințe galbene netede șiaavv semințe verzi ridate formează câte un tip de gamet -AB șiaw Ca urmare a traversării lor, descendenții vor fi uniformi -AaBv semințe galbene netede.

Atunci când încrucișează hibrizii de primă generație între ei, fiecare plantă formează patru tipuri de gameți, iar din fiecare pereche de gene alelice doar una intră în gamet. Ca urmare a unei divergențe aleatorii de cromozomi în prima diviziune a meiozei, genaȘI poate intra în același gamet cu genaLA formând un tip de gameteABsau cu genala formând al doilea tip de gamete -Avși genași se poate combina cu vedere încețoșată în fața cercurilor ochilor formând al treilea tip de gameți -aB sau cu genala formând al patrulea tip de gameți -aw : În timpul fertilizării, fiecare dintre cele patru tipuri de gameți AB, AB, AB, AB un organism poate întâlni oricare dintre gameți AB, AB, AB, AB un alt organism.

Toate combinațiile posibile de gamete masculin și feminin sunt ușor de stabilit folosind grila Pennett. După cum genotipul vederii menționat deja, hibrizii obținuți în a doua generație au următorul raport de fenotipuri: 9 părți - galben neted, 3 - verde neted, 3 - galben ridat și 1 parte verde ridat.

În acest caz, personajele sunt moștenite independent unul de celălalt și pentru fiecare dintre ele genotipul vederii observă divizarea obișnuită - 3: 1. Astfel, într-o încrucișare dihidridă, fiecare pereche de trăsături în timpul divizării în descendenți se comportă în același mod ca într-o încrucișare monohibridă, adică independent de cealaltă pereche de genotipul vederii.

Genotip - secțiunea 2

O astfel de scindare se obține atunci când fiecare pereche de trăsături este complet dominantă. Cu încrucișarea polihibridă formele parentale diferă în mai multe sau mai multe caracteristiciîmpărțirea pentru fiecare caracteristică este aceeași.

genotipul vederii

Problema numărul 2. Creșterea genotipul vederii a ovăzului domină gigantismul, iar maturitatea timpurie domină maturitatea târzie.

  • Miopie și foamete
  • Daltonistii sunt cei care au o deficienţă de percepţie a culorilor.

Genele pentru ambele trăsături sunt pe genotipul vederii diferite de cromozomi. Ce trăsături vor avea hibrizii obținuți din trecerea părinților heterozigoți pentru ambele trăsături? Care este fenotipul părintelui? Răspuns: R - plante de ovăz normale, cu maturitate timpurie; F 1 : 9 părți de creștere normală, maturizare timpurie; 3 - creștere normală, coacere târzie; 3 - gigant maturarea timpurie; 1 parte din coacerea târzie gigantică.

În Drosophila, culoarea gri a corpului și prezența perilor sunt caractere dominante care sunt moștenite independent. Ce descendenți ar trebui să se aștepte de la genotipul vederii unei femele galbene fără peri cu un heterozigot masculin pentru ambele trăsături?

Când un cocoș negru fără creastă a fost încrucișat cu un pui maro cu creastă, toți descendenții s-au dovedit a fi negri și cu creasta.

genotipul vederii

Determinați genotipurile părinților și ale descendenților. Care sunt semnele dominante? Ce procent de găini brune fără creastă va fi obținut ca urmare a încrucișării hibrizilor din prima generație? Dovleacul, care avea fructe galbene în formă de disc, a fost încrucișat cu dovleacul, care avea fructe globulare albe. Toți hibrizii de la această încrucișare aveau culoare albă și fructe în formă de disc. Ce semne sunt dominante? Care sunt genotipurile părinților și ale descendenților?

Genotipul vederii R: aacc, aasecole; F 1 : AaBv; caracteristici dominante - culoare albă și fructe în formă de disc. Polidactilia degetele multiple și absența molarilor mici se transmit ca semne dominante. Genele pentru aceste trăsături sunt localizate pe diferite perechi de cromozomi.

Care este probabilitatea de a avea copii fără anomalii într-o familie în care ambii părinți suferă de ambele boli și sunt heterozigoți pentru aceste perechi de gene?

Genotipul unei femei cu vedere normală, probleme-genetica- propuse spre rezolvare

La genotipul vederii, unele forme de miopie domină vederea normală, iar ochii căprui domină peste albastru. Ce descendenți se pot aștepta de la căsătoria unui bărbat miop cu ochi căprui cu o femeie cu ochi albaștri cu vedere normală? Identificați toate genotipurile posibile ale părinților și ale descendenților. Unele forme de cataractă și surd-mută la om sunt transmise ca simptome recesive nelegate.

Întrebări: 1. Care este probabilitatea de a avea copii cu două anomalii într-o familie în care ambii părinți sunt heterozigoți pentru genotipul vederii perechi de gene? Care este probabilitatea de a avea copii cu două anomalii într-o familie în care unul dintre părinți suferă de cataractă și surd-mut, iar celălalt soț este heterozigot pentru aceste caracteristici?

Genotipul unei femei cu vedere normală

Problema numărul 9. Glaucomul boala oculară are două forme: o formă este determinată de o genă dominantă, iar cealaltă este determinată de o genă recesivă.

Genele sunt situate pe diferiți cromozomi. Care este probabilitatea genotipul vederii a avea un copil bolnav într-o familie: a în cazul în care ambii soți suferă de diferite forme de glaucom și sunt homozigoți pentru ambele perechi de gene; b unde sunt ambii soți heterozigoți pentru ambele perechi de gene?

Genotipul unui om cu vedere normală Vederea va fi restabilită orbilor

Problema numărul În snapdragons, culoarea roșie a florii domină incomplet peste cea albă. Planta hibridă este de culoare roz.

Forma normală a florii o domină complet pe cea pilorică. Ce descendenți vor rezulta din traversarea a două plante diheterozigote? Ereditatea și variabilitatea sunt proprietățile organismelor.

Genotip cu vedere normală, HPV detecție tipuri cu risc crescut + genotipare extinsă - Synevo

Genetica ca știință Ereditate - genotipul vederii organismelor de a-și transmite caracteristicile și caracteristicile de dezvoltare descendenților genotipul vederii. Variabilitate - o varietate de personaje printre reprezentanții unei specii date, precum și proprietatea descendenților de a dobândi diferențe față de formele parentale.

Genetica - știința legilor eredității și variabilității. Descrieți contribuția oamenilor de știință cunoscuți de dvs. Istoria dezvoltării geneticii 3. Ce metode de genetică ca știință cunoașteți?

Asevedeași