Hipermetropie dex

Hipermetropia: simptome, tratament

¿Qué es la hipermetropía y cuál es su causa? ⇾ Descúbrelo AQUÍ - Clínica Baviera

Cauze Hipermetropia apare cand axul antero-posterior al globului ocular este mai mic hipermetropie dex normal. Hipermetropia este cauzata de un viciu de refractie, caracterizat printr-un deficit de convergenta ce face ca imaginea obiectelor sa se formeze in spatele retinei.

hipermetropie dex

De aceea, la nivelul maculei zona de acuitate vizuala maxima lumina se proiecteaza sub forma unui cerc hipermetropie dex, responsabil de vederea neclara, ceea ce produce scaderea acuitatii vizuale pentru departare dar si pentru apropiere. Hipermetropia: simptome Deoarece persoanele cu hipermetropie vad neclar la toate distantele, ele trebuie hipermetropie dex depuna constant un efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la dureri de cap si oboseala oculara.

Persoanele ce sufera de hipermetropie vad totusi relativ mai bine la distanta, desi vad obiectele departate mai aproape decat hipermetropie dex in realitate.

Aceste persoane au de cele mai multe ori probleme in a focaliza imaginile apropiate si nu pot realiza activitati precum cititul sau cusutul.

hipermetropie dex

Diagnostic Diagnosticarea se face de catre medicul oftalmolog cu ajutorul autokeratorefractometriei. Trebuie obligatoriu copiilor sa li se faca un control foarte amanuntit cu cicloplegie.

Hipermetropia: tratament Se face in functie de varsta pacientului.

hipermetropie dex

La cei tineri, copii si adolescenti, se face prin portul corectiei optice ochelari sau lentile de contact. Daca pacientul trece de 18 ani si are dioptria stabila un an calendaristic, poate sa-si faca tratamentul chirurgical laser, chirurgie refractiva.

hipermetropie dex

Posibilitatea realizarii tratamentului depinde de aspectul topografic al corneei. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID. L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament.

Informatiile de pe site si materialele hipermetropie dex sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

hipermetropie dex

Asevedeași