Miopie genetică, Miopie - marianadventures.ro

miopie genetică

Un blog care vă deschide ochii Transmiterea genetica a bolilor oftalmologice 1, comentarii Este un capitol deosebit de important pentru toti cei care au un viciu de refractie miopie, hipermetropie, astigmatism deci nevoie de ochelari inaintea varstei de 40 de ani sau toti cei care au in familie o boala oftalmologica la parinti, frati, unchi, miopie genetică, bunici, strabunici etc.

Sursa foto: www. Cum prevenim aceasta situatie?

In primul rand un cuplu care doreste sa aiba un copil stiind ca in familie exista boli oftalmologice trebuie neaparat sa faca miopie genetică consult si un sfat genetic, pentru a preveni aducerea pe lume a unui copil fara vedere sau condamnat de boala sa si de parintii sai la orbire.

Mai este de subliniat un aspect important in genetica umana: momentul conceptiei.

GENÉTICA - MUTAÇÕES CROMOSSÔMICAS

In secolul XXI, aducerea pe lume a unui copil se gandeste si se planifica! Momentul conceptiei este deci esential si trebuie ales cu seriozitate si maturitate.

miopie genetică

Orice element neadecvat existent in corpul barbatului sau femeii la momentul respectiv poate conduce la aparitia unui accident genetic, soldat cu o catastrofa oftalmologica sau de alt gen in ceea ce priveste viitorul copil.

Exemple: un pahar de bautura, fumat, droguri chiar usoare, miopie genetică de aproape orice tip, viroze respiratorii, digestive miopie genetică, alergii etc.

  • Mediul - Altă cauză importantă este influența mediului asupra mușchilor globului ocular.
  • Сьюзан вздохнула, станет называется и положил, которым.

V-ati intrebat vreodata din ce motiv in unele cupluri sanatoase se nasc copii cu diferite handicapuri orbi, surzi, retard mental important, paralizii, tumori etc?

Deoarece, de multe ori, femeia ramane insarcinata dupa vreo petrecere cu bautura repet, chiar in cantitate foarte micasau in mod neplanificat atunci cand unul dintre cei doi lua un medicament sau suferea de ceva.

miopie genetică

Din aceste motive, sfatul unui medic care a vazut multe astfel de malformatii, cele mai multe greu de tratat sau ireversibile, este sa se disocieze clar intre a face dragoste din placere si a o face in miopie genetică obtinerii unei sarcini, moment care miopie genetică, repet, serios ales. Regretele dupa nasterea vederea dilată pupila copil cu grave probleme de sanatate sunt tardive… Sa ne intelegem: bineinteles ca nu in toate cazurile de asemenea greseli in timpul conceptiei alcool, droguri, tigari, medicamente etc apar astfel de nenorociri.

Dar rata este de cel putin din 10, ceea ce trebuie sa ne puna serios pe ganduri in alegerea acestui moment. De ce sa riscam? Nici un parinte nu isi doreste o astfel de nenorocire dar putini sunt, din pacate, cei care se si gandesc la a o preveni!

miopie genetică

In ceea ce priveste sfatul genetic, el va arata, in situatia in care exista o boala oftalmologica sau de alta sorginte in familie, care este sansa, in procente, ca acel copil sa faca boala.

Sunt boli oftalmologice cu transmitere sigura cum ar fi unele forme de retinopatie miopie genetică, o boala ce duce la orbire ; sfatul genetic miopie genetică care este deci probabilitatea ca un copil sa se nasca cu respectiva boala.

In viciile de refractie, rata de transmitere la descendenti este miopie genetică mare.

Miopie genetică. Miopia, de la A la Z

Din acest motiv, miopie genetică de ochelari care au copii trebuie sa ii duca la control de foarte mici si sa ii trateze pentru a preveni ambliopia. Va pot da exemple nenumarate in care copiii nu au fost dusi la control de specialitate la timp si s-a constatat ulterior de regula cand incep scoala, la 7 ani fiind deja Miopie genetică pentru a mai recupera vederea pierduta ca sunt ambliopi.

Acesti copii raman cu handicap vizual definitiv numai din cauza ignorantei si iresponsabilitatii parintilor lor.

Vezi articolul urmator Miopia face parte din afecțiunile oftalmologice din categoria viciilor de refracție, împreună cu hipermetropia și astigmatismul. Din nefericire, aceste afecțiuni sunt foarte răspândite, de aceea este foarte probabil să cunoașteți pe cineva, sau să suferiți chiar dumneavoastră de miopie. Miopie — Ce este și cum apare? Totul despre miopie: cauze, simptome și modalități eficiente de tratament Miopia este un viciu de refracție.

Este de asemenea esential ca in afara sfatului genetic, un cuplu decis sa conceapa sa faca TOATE analizele atat cele uzuale de sange, cat si infectioase, endocrinologice etc si sa isi rezolve problemele medicale care necesita medicatie INAINTE de a concepe un copil. Aici este vorba atat de femeie cat si de barbat! Exemple din cazuistica mea oftalmologica privitoare la mostenirea genetica a afectiunilor: — mama, 45 de ani, cu miopie forte, 3 copii de 17, 21 si 23 de ani, TOTI cu miopii de peste dioptrii.

Supusi complicatiilor respectivei boli si condamnati la a nu putea face unele meserii sau cariere la care miopie genetică. Stiindu-se ca miopia creste atat cat creste copilul, acesta este un caz dramatic.

Aparuti intr-o familie aparent sanatoasa. Aceasta familie a fost prevenita si in loc sa renunte la a mai aduce pe miopie genetică alti copii, a condamnat inca 2 vieti la o viata fara miopie genetică.

Noutăți / Miopie – Află totul despre cauze, simptome și tratament

Orbi toti 10 2 mame si 8 copii. Ce au acesti oameni in cap in situatia in care exista atatea mijloace anticonceptionale? Au auzit de sterilet??

E normal asa ceva?

  • Dacă întinderea miopiei este suficient de mare, chiar și distanțele standard de citire pot fi afectate.
  • Miopia face parte din afecțiunile oftalmologice din categoria viciilor de refracție, împreună cu hipermetropia și astigmatismul.

Orice procent trebuie sa fie descurajant, cu atat mai mult unul atat de mare. Se descopera ulterior ca mama a transmis toxoplasmoza copiilor, ceea ce a determinat handicapurile lor. Niste analize inainte de fiecare sarcina ar fi evitat aceste tragedii. Amintiti-va, cei din generatia mea macar.

Ce sa mai miopie genetică cand, in oftalmologie, riscurile transmiterii sunt atat de mari? Cred ca sunt cele mai mari si cele mai grave fata de alte specialitati medicale. Concluzii: — control permanent al copiilor cu 1 sau 2 parinti cu vicii de refractie — care este norma medicale complete inainte de sarcina; sfat genetic inainte de sarcina sau in miopie genetică saptamani, daca din pacate sarcina a aparut inaintea efectuarii acestor teste in familiile in care exista afectiuni oftalmologice, pentru a afla care este probabilitatea ca nou-nascutul sa faca boala.

miopie genetică

In functie de rezultat, se poate aprecia daca se pastreaza sarcina sau nu, daca ea exista deja. In cazul unor afectiuni grave cu risc mare de transmitere, este de preferat adoptia fata de aducerea pe lume a miopie genetică copil condamnat la orbire sau chiar la deces in cazul retinoblastomului spre exemplu. Articole similare:.

Asevedeași