Viziune corectă

Jurnalismul constructiv. O viziune amplă este o viziune corectă (I)

Misiune, viziune, valori

Jurnalismul constructiv. Cum te simți când te uiți la știri? Ce publicații citești? Te simți informat de tipul de jurnalism pe care îl consumi? Ce așteptări ai de la jurnalism?

Jurnalismul constructiv. O viziune amplă este o viziune corectă (I)

Dar speranțe? Ce poți face tu pentru a le îndeplini? Ce înseamnă jurnalism de bună calitate și cum ne deservește? Despre jurnalimul constructiv am discutat cu Cathrine Gyldensted — jurnalist de investigație și de știri internaționale, cofondator al Constructive Journalism Network.

Cathrine este autoarea mai multor cărți: From Mirrors to Movers.

viziune corectă

Aceasta este prima întrebare pe care i-am adresat-o lui Cathrine Gyldensted. Este impresionant momentul în care un om își asumă ceva, deplin și din toată inima — fără ca asta să genereze conflict, ci un spațiu pentru erudiție, calm și bună înțelegere.

  • Produsele, tehnologiile și serviciile noastre au un efect semnificativ la nivel mondial.
  • Care este viziunea corectă, Jurnalismul constructiv. O viziune amplă este o viziune corectă (I)
  • Viziunea mea este minus 20
  • Jurnalismul constructiv. O viziune amplă este o viziune corectă (I) - Revista Cariere
  • Britney aruncă o vedere proastă
  • Misiune, viziune, valori Misiune, viziune, valori Misiunea noastra este sa sprijinim dezvoltarea de comunitati sustenabile si prospere, sa intelegem nevoile clientilor nostri si sa ii ajutam sa isi atinga potentialul maxim, sa oferim siguranta, consultanta si servicii financiare usor de folosit.
  • Misiunea Medcenter este de a reda sănătatea fiecărui pacient, asigurând o evaluare corectă a stării de sănătate, printr-un diagnostic precis şi rapid.

Aceste momente sunt rare, pentru că astfel de conștientizări cer mult curaj emoțional, dar sunt foarte frumoase. Suntem ce gândim, se spune.

  1. Misiunea si viziunea — Clinica Tineretii Select your location Jurnalismul constructiv.
  2. Produse care redau viziunea
  3. Cum să descoperi o viziune alternativă

Iar calitatea gândurilor noastre depinde de informațiile pe care le primim și de cum viziune corectă prelucrăm. Astfel, devenim ceea ce citim, ce ascultăm, ce privim, ce recepționăm. Nu e suficient să ne concentrăm doar pe probleme, cum nu e suficient doar să supraviețuim.

Pentru a progresa și a prospera trebuie să găsim soluții și să inovăm, iar pentru asta avem nevoie de o mentalitate pozitivă și viziune corectă.

Cine suntem

Jurnalismul trebuie să ofere o viziune critică asupra lumii. Dar critic înseamnă analitic, nu negativ. Iar pentru a analiza, avem nevoie de informații din perspective diferite, atât negative, cât și pozitive. Știrile și informațiile negative îi fac pe oameni să se simtă neajutorați, le dau senzația de zădărnicie, îi epuizează prin exces de compasiune compassion fatiguereduc toleranța, inspiră neîncredere în bunăvoința celorlalți și teama de necunoscut, generează instabilitate emoțională etc.

În consecință, oamenii încep să evite știrile, devenind neimplicați și dezinformați. Este nevoie de jurnalism concentrat pe progres și soluții, cu o abordare cuprinzătoare, contextuală, care să adauge perspective noi, diferite, complementare, care să ni-i prezinte pe oameni acționând, nu numai în rol de victime pasive.

Avem nevoie de o relație bună între jurnalism și public, iar aceasta se consolidează prin speranță și prin credința că are sens să acționăm, că oamenii sunt capabili, putenici și relevanți și pot construi viziune corectă lume mai bună.

viziune corectă

Rolul jurnalismului este nu numai să reflecte lumea, ci și să o pună în mișcare. Acela a fost punctul de cotitură pentru Cathrine, aflată atunci la începutul carierei sale în jurnalism.

Viziune & obiective

Jurnalismul constructiv adaugă o nouă dimensiune la felul în care se raportează despre viața de pe glob, pentru că oferă o perspectivă mai cuprinzătoare, mai bogată, mai corectă. Jurnalismul constructiv are cinci elemente cheie: lărgește mintea expand the mindstimulează viziune corectă storm the brainschimbă întrebarea change the questionraportează cum trebuie tell it rightpune lumea în mișcare move the world. Admirația și viziune corectă generează mai mult conținut viral decât frica sau furia.

viziune corectă

Aceasta este o ramură viziune corectă psihologiei, lansată de Martin Seligman, în Psihologia clasică se ocupă cu boala, cu ceea ce nu funcționează bine. Psihologia pozitivă îi învață pe oameni să spere, le arată cum se pot dezvolta și cum pot crește în urma unei traume, îi învață reziliență. Psihologul Martin Seligman indică cinci elemente viziune corectă stau la baza stării de bine a oamenilor: emoții pozitive positive emotionsimplicare și dăruire engagementrelații relationshipssens și semnificație meaning și succes accomplishment.

Pe baza acestora, jurnalismul constructiv a dezvoltat tehnici prin care în reportaje sunt evocate emoții pozitive, se pune accent pe viitor, pe soluții, colaborare, speranțe, învățăminte, implicare, se discută despre cauze și efecte, despre evoluție și dezvoltare. Altfel spus, jurnalismul pozitiv prezintă informații cu valoare emoțională pozitivă, dar fără mare însemnătate pentru societate ex.

viziune corectă

Pisica a fost salvată din copac, Un bărbat salvează o femeie de la înec. Jurnalismul constructiv prezintă în mod analitic informații cu relevanță și impact viziune corectă societate.

viziune corectă

Dar de ce este așa și oare nu trebuie să mai știm și altceva? În cartea sa, Five Elements of Positive Psychology in Constructive Journalism, Cathrine prezintă faptul că cercetările realizate de Universitatea Carolina de Nord sugerează că cititorilor le rămân în memorie poveștile și informațiile care prezintă și partea bună a lucrurilor.

Oamenii depun mai mult efort cognitiv atunci când analizează atât aspectele negative ale unei situații, cât și pe cele pozitive. Un final constructiv captează atenția, inspiră încredere și generează implicare. Iar admirația și venerația generează mai mult viziune corectă viral decât frica sau furia.

Care este viziunea corectă,

Dar, să ne gândim, oare chiar este așa? Eu cred că mai mare valoare de știre o au acordul, colaborarea, soluțiile pe care oamenii le găsesc pentru a construi un viitor mai bun. Pentru detalii legate de abonare, viziune corectă aici. Află mai multe despre:.

Asevedeași