Viziunea pupilara

Diametrul elevului: mușchiul care lărgește pupilele și mușchiul care îl îngustă

Viziune binoculara

Termenul binocular provine din două rădăcini latinebini pentru dublu și oculus pentru ochi. Unele animale viziunea pupilara de obicei, dar nu întotdeauna, animale de pradă - au cei doi ochi poziționați pe laturile opuse ale capului pentru a oferi un câmp vizual cât mai larg posibil.

restaurarea viziunii lecția 2 viziune liniară ondulată

Exemplele includ iepuribivoli și antilopi. La astfel de animale, ochii se mișcă adesea independent pentru a crește câmpul vizual.

Diametrul deschiderii pupilare în diferite grupe de vârstă

Unele alte animale - de obicei, dar nu întotdeauna, animale de pradă - au cei doi ochi poziționați pe partea din față a capului, permițând astfel viziunea binoculară și reducând câmpul lor de vedere în favoarea stereopsiei.

Cu toate acestea, ochii din față sunt o trăsătură foarte evoluată la vertebrate și există doar trei grupuri existente de vertebrate cu viziunea pupilara cu adevărat orientați spre înainte: primatemamifere carnivore și păsări de pradă. Unele animale prădătoare, în special cele mari, cum ar fi balenele și balenele ucigașeau cei doi ochi poziționați pe părțile opuse ale capului, deși este posibil să aibă câmp funcție vizuală vizuală binocular.

Direcția unui punct în raport cu capul unghiul dintre poziția dreaptă înainte și poziția aparentă a punctului, din egocentru se numește direcție vizuală sau versiune.

Unghiul dintre linia viziunea pupilara vedere a celor doi ochi la fixarea unui punct se numește disparitate absolută, paralaxă binoculară sau cerere de vergență de obicei doar vergență. Relația dintre poziția celor doi ochi, versiune și vergență este descrisă de legea direcției vizuale a lui Hering. La viziunea pupilara cu ochii orientați înainte, ochii se mișcă de obicei împreună.

Gri macara bombatăun animal care are ochi lateral, plasatecare potde asemenease confruntă înainte. Mișcările ochilor sunt fie conjunctive în aceeași direcțieversiuni mișcări ale ochilor, descrise de obicei după tipul lor: sacade sau urmărire lină de asemenea, nistagmus și reflex vestibulo-ocular.

Sau sunt mișcări disjunctive în direcție opusăvergente ale ochilor.

dureri de stomac la vedere de unde vine miopia

Relația dintre versiune și mișcările de ochi ale vergenței la oameni și la majoritatea animalelor este descrisă de legea Hering a inervației egale.

Unele animale folosesc ambele strategii de mai sus.

Un graurde exemplu, a plasat ochii lateral pentru a acoperi un câmp vizual larg, dar îi poate mișca împreună pentru a indica spre față, astfel încât câmpurile lor să se suprapună, dând stereopsie. Un exemplu remarcabil este cameleonulai cărui ochi apar ca și cum ar fi montați pe turelefiecare mișcându-se independent de celălalt, în sus sau în jos, la stânga sau la dreapta. Cu toate acestea, cameleonul își poate aduce ambii ochi pe un singur obiect atunci viziunea pupilara vânează, arătând vergență viziunea pupilara stereopsie.

Mușchi de ochi: dilatator și sfincter

Sumare binoculară [ editați ] Sumarea binoculară este procesul prin care pragul de detecție pentru un stimul este mai mic cu doi ochi decât cu unul.

Inhibarea binoculară apare atunci când performanța binoculară este mai mică decât performanța monoculară. Acest lucru sugerează că un ochi slab afectează un ochi bun și provoacă o vedere viziunea pupilara generală.

Sensibilitățile monoculare inegale scad sumarea binoculară.

Măsurați propria distanță interpupilară la domiciliu 1 Luați o riglă cu unități milimetrice. Pentru a măsura distanța interpupilară la domiciliu, veți avea nevoie de o riglă care să aibă unități milimetrice. Dacă nu aveți o regulă la domiciliu, puteți imprima o viziunea pupilara online de măsurare interpupilară pe care o veți găsi pe cele mai multe site-uri din centrul viziunii. Asigurați-vă că atunci când imprimați pagina, configurați imprimanta astfel încât să nu modifice dimensiunea imaginii. Unii comercianți cu amănuntul de ochelari folosesc programe care vă permit să vă fotografiați cu o carte de credit la înălțimea feței pentru a avea o referință la scară, dar majoritatea necesită măsurarea manuală a distanței.

Există sensibilități inegale ale tulburărilor de vedere, cum ar fi cataracta unilaterală și ambliopia. Diametrul pupilar.

  1. Soda caustica in ochi
  2. Pe conturul pupilei, este reprezentată şi coloana vertebrală.
  3. Fenomenul "elevilor săriturilor" Dacă te uiți în elevul uman, poți vedea imaginea ta redusă.
  4. Vederea din plâns
  5. Viziune al 4-lea rând de jos
  6. Selecția ochelarilor de examen hiperopie

Lumina care cade într-un ochi afectează diametrul pupilelor din ambii ochi. Se poate vedea cu ușurință acest lucru uitându-se la ochiul unui prieten în timp ce acesta îl închide pe celălalt: când celălalt ochi este deschis, pupila primului ochi este mică; când celălalt ochi este închis, pupila primului ochi este mare. Cazare și vergență.

ce îmbunătățește vederea ce fructe consecințe hipermetropie

Cazarea este starea de focalizare a ochiului. Dacă un ochi este deschis și celălalt închis și unul se concentrează pe ceva apropiat, acomodarea ochiului închis va deveni aceeași cu vitamine pentru îmbunătățirea listei vederii a ochiului deschis.

Mai mult, viziunea pupilara închis va tinde să convergă spre punctul spre obiect. Cazarea și convergența sunt legate de un reflex, astfel încât unul îl evocă pe celălalt. Transfer interocular.

tipul își pierde vederea din cauza vedere minus dreapta

Starea de adaptare a unui ochi poate avea un efect mic asupra stării de adaptare la lumină a celuilalt. Efectele posterioare induse printr-un ochi pot fi măsurate viziunea pupilara celălalt. Singuritatea vederii [ editați ] Odată ce câmpurile vizuale se suprapun, există un potențial de confuzie între imaginea ochiului stâng și cel viziunea pupilara al aceluiași obiect. Acest lucru poate fi tratat în două moduri: o imagine poate fi suprimatăastfel încât să se vadă doar cealaltă sau cele două imagini să poată fi fuzionate.

Dacă sunt văzute două imagini ale unui singur obiect, aceasta este cunoscută sub numele de vedere dublă sau diplopie.

Este cea mai frecventa anomalie a irisului. Până la sfârșitul primului an de viață a membranei pupilar dispare, iar adulții sunt adesea găsite elemente reziduale.

Trecerea prin punctul de fixare în plan orizontal este o linie curbată pentru care obiectele de acolo cad pe punctele retiniene corespunzătoare din cei doi ochi. Această linie se numește horopter empiric orizontal.

Există, de asemenea, un horopter vertical empiriccare este înclinat efectiv departe de ochii de deasupra punctului de fixare și spre ochii de sub punctul de fixare.

miopia ereditară poate fi vindecată abaterea în dezvoltarea viziunii

Horopterele orizontale și verticale marchează centrul volumului de vizibilitate. În acest volum subțire, curbat, obiectele mai apropiate și mai îndepărtate decât horopterele sunt văzute ca fiind singure.

membrană pupilară

Volumul este cunoscut sub numele de zona de fuziune a lui Panum se numește probabil o zonă deoarece a fost măsurată de Panum numai în plan orizontal. În afara zonei de fuziune volum Panum, apare o vedere dublă. Viziunea pupilara ochilor [ editați ] Articolul principal: Dominația oculară Când fiecare ochi are propria imagine a obiectelor, devine imposibil să aliniați imaginile în afara zonei viziunea pupilara fuziune Panum cu o viziunea pupilara din interiorul zonei.

Când cineva se uită la vârful degetelor, este unic, dar există două imagini ale obiectului îndepărtat. Când cineva privește obiectul îndepărtat, este unic, dar există două ce vitamine pot îmbunătăți vederea ale vârfului degetului.

Навигация по записям

Ochiul care se poate mișca mai repede către obiect și poate rămâne fixat pe el este mai probabil numit ochi dominant. Această suprapunere permite fiecărui ochi viziunea pupilara vadă obiecte cu un punct de vedere ușor diferit. Ca urmare a acestei suprapuneri a vederii, viziunea binoculară oferă profunzime.

Aceste diferențe, denumite disparități binoculare, oferă informații pe care creierul le poate folosi pentru a calcula adâncimea în scena vizuală, oferind un mijloc major de percepție a profunzimii.

Cu cât obiectele sunt mai apropiate unele de altele, disparitatea retinei va fi mică. Dacă obiectele sunt mai departe unul de celălalt, atunci disparitatea retinei va fi mai mare.

viziune matematică unguent pentru miopie

Când obiectele sunt la distanțe egale, cei doi ochi văd obiectele la fel și există o disparitate zero. Cu toate acestea, atunci când cele două imagini monoculare ale obiectului sunt fuzionate, creând o imagine ciclopeanăobiectul are o nouă direcție vizuală, în esență media celor două direcții vizuale monoculare.

Свежие записи

Aceasta se numește alelotropie. Poziția ochiului ciclopian nu este de obicei exact viziunea pupilara între ochi, dar tinde să fie mai aproape de ochiul dominant. Rivalitate binoculară [ editați ] Articol principal: Rivalitate binoculară Când sunt prezentate imagini foarte diferite în aceleași regiuni retiniene ale celor doi ochi, percepția se așază pe una pentru câteva momente, apoi pe cealaltă, apoi pe prima și așa mai departe, atâta timp cât unuia îi pasă viziunea pupilara privească.

Această alternanță de percepție între imaginile celor doi ochi se numește rivalitate binoculară. De aceea apare rivalitatea binoculară. Mai mulți factori pot influența durata privirii asupra uneia dintre cele două imagini.

Diametrul elevului: mușchiul care lărgește pupilele și mușchiul care îl îngustă

Acești factori includ contextul, creșterea contrastului, mișcarea, frecvența spațială și imaginile inversate. Poziția fiecărui ochi pe orbita sa este controlată de șase mușchi extraoculari. Diferențe ușoare în lungimea sau poziția de inserție sau forța aceluiași mușchi la cei doi ochi pot duce la tendința ca un ochi să se îndrepte spre o poziție diferită în orbita sa față de celălalt, mai ales atunci când unul este obosit. Acest viziunea pupilara este cunoscut sub numele de phoria.

O modalitate de a o dezvălui este cu testul cover-uncover. Pentru a face acest test, uitați-vă la ochii unei persoane cooperante. Acoperiți un viziunea pupilara al acelei persoane cu un card.

Puneți persoana să se uite la vârful degetului. Mutați degetul în jur; aceasta este pentru a sparge reflexul care ține în mod normal un ochi acoperit în poziția corectă de vergență. Țineți degetul fix și apoi descoperiți ochiul persoanei. Uită-te la ochiul descoperit. S-ar putea să vedeți că pâlpâie rapid, de la a fi cu ochii de perete sau cu ochii grup de dizabilități de vedere în poziția corectă.

Dacă ochiul descoperit s-a deplasat din afară în interior, persoana are esoforie. Dacă s-a mutat de la interior la exterior, persoana are exoforie. Dacă ochiul nu s-a mișcat viziunea pupilara, persoana are ortoforie. Majoritatea oamenilor au o anumită cantitate de exoforie sau esoforie; este destul de normal. Dacă ochiul descoperit s-a mișcat și vertical, persoana arehiperforie dacă ochiul s-a deplasat de jos în sus sau hipoforie dacă ochiul s-a deplasat de sus în jos.

Astfel de forii verticale sunt destul viziunea pupilara rare. Viziunea pupilara asemenea, este posibil ca ochiul acoperit să se rotească pe orbita sa, o astfel de afecțiune fiind cunoscută sub numele viziunea pupilara cicloforie. Sunt mai rare decât foriile verticale. Testul de acoperire poate fi utilizat pentru a determina direcția devierii și în cicloforii.

În partea de acoperire a testului, examinatorul se uită la primul ochi în timp ce el sau ea îl acoperă pe al doilea. Dacă ochiul se mișcă de la interior la exterior, persoana are exotropie. Dacă s-a mutat din afară în interior, persoana are esotropie. Persoanele cu exotropie sau esotropie sunt cu ochii de perete sau, respectiv, cu ochii încrucișați. Acestea sunt forme de strabism care pot fi însoțite de ambliopie. Există numeroase definiții ale ambliopiei.

Strabismul este dezvăluit de mișcarea acelui ochi viziunea pupilara a se fixa pe degetul examinatorului.

Asevedeași